Blæksprutterne

Blæk stuens telefon nr. er: 42 68 29 48.
På Blækspruttestuen går de 24 ældste børn i børnehaven sammen med pædagogerne Majbritt, Peter og Ewa.

På stuen har vi fokus på at få børnene gjort skoleklare. Det vil sige, at vi arbejder henimod, at børnene selv kan mere og mere alt afhængig af alder og niveau. Børnene erfarer, at de kan selv. Dette giver succesoplevelser og selvstændighedsoplevelse. F.eks. når de selv tager tøj på, når vi skal på legepladsen. Succesoplevelser kan være, når et barn kan klare noget, som før var svært. Vi opfordrer dem også til nogen gange selv at løse små konflikter frem for altid at hente en voksen.
Fra september tilbyder vi, skolegruppe en formiddag i ugen for de børn som skal starte i skole det kommende år. Der laver de forskellige opgaver, og lærer at koncentrere sig om små opgaver.

I ugens løb laver vi forskellige aktiviteter med børnene. Nogle aktiviteter er voksenstyrede (d.v.s. vi har bestemt at alle børn skal lave en bestemt aktivitet, som vi mener at det er godt at alle laver.) Men vi giver også plads til at børnene har medbestemmelse og i høj grad selv kan bestemme hvad de vil.
Vi har fokus på at dele børnene op i små grupper i løbet af ugen i de forskellige aktiviteter. Det giver mere ro til fordybelse i aktiviteter og lege og det skaber ro. Hver lille gruppe har en voksen tilknyttet.

Vi har en turdag, som er fælles for hele stuen.

Vi bygger, spiller spil, tegner, laver perleplader, bygger huler, leger lege på legepladsen, maler eller laver andet kreativt der passer til årtiden.

Vi prioriterer også at børnene har meget legetid, hvor de danner relationer og lærer at være sociale.

Hver dag er der 3 børn som dækker bord og siger "vær´s´go" inden børnene må starte på sin mad. Vi prioterer gode bordmaner og hygger med børnene ved bordene.

Til frugt læser vi hver dag en bog. Dette er for at udvide deres ordforråd og øve dem i at lytte og koncentrere sig og fordi det er hyggeligt at få læst en historie.

Vi fejrer også børnenes fødselsdage, enten i børnehaven eller hjemme hos barnet alt efter familiens ønske. Det er dejligt for barnet at opleve at være i centrum.

Hver måned har vi en maddag, hvor vi inddrager børnene i tilberedning af maden.

Vi arbejder udfra materialet fra Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelser og arbejder indimellem med et tema. Det kan være et vaske hænder projekt, kroppen, følelser, sund/usund mad, sanser eller andet.

På vores samlinger (som vi afholder næsten hverdag efter formiddagsmadpakker) lærer børnene at sidde stille, lytte til hvad andre siger, og vente på at det bliver deres tur. Samlingerne bliver også brugt som et læringsrum hvor vi leger, ser og taler om f.eks. dag, måned og årstal, følelser, være gode venner, massage på hinanden, hvile/slappe af-pause, og snakke om årstider, hvor bor jeg -kende sin adresse, synge børnesange og måske høre børnene om hvad de har lavet i ferien eller weekenden. Til samling bruger vi også tid på ha opmærksomhed på hinanden, hvem er i børnehave, hvem er syg/ferie/fri. Så nogle børn kan vi lege med og andre må vi savne.

En stue der summer af snak, grin, leg og forskellige aktiviteter.

Vi er som voksne nærværende og udviser ro. Det giver børnene tryghed og gør at de nemmere kan udvikle sig. Vi har en åben daglig dialog med forældrene og vægter forældresamarbejdet højt.

Kalender

Giv Børnehaven(til Helena) din email adresse og derefter vil der blive sendt email ud når der sker ændringer/opdateringer på hjemmesiden.