Vuggestuen

Generel information

Velkommen hos Haletudserne i vuggestuen.

Minitudserne tlf: 9396 8809

Haletudserne tlf: 4295 0823

Indkøring af børn i vuggestuen.

Det er vigtigt, at forældre afsætter god tid til ”indkøringen” af et barn. Vi vil gerne, hvis alle forældre og børn har haft mulighed for at have været på besøg inden opstart. Barnet får en kontaktperson som står for ”indkøringen”/tilknytningen. De første par dage bør barnet og forældrene kun være i vuggestuen et par timer. Det er hårdt arbejde for et lille barn at skulle forholde sig til alt det nye. Derefter kan barnet begynde at være der selv et par timer. Det kan aftales, at personalet ringer når barnet har sovet, så det kan blive hentet umiddelbart efter, det er taget op. Efterhånden i løbet af den første uge udvides perioden lidt efter lidt.

Aflevering:

Det er vigtigt, at både børn og forældre føler sig velkomne og bliver mødt med et godmorgen – hvor er det dejligt at se dig. Vigtigt med en god stemning mellem forældre og personale. Det er vigtigt at forældre kan rumme, hvis barnet bliver ked af det. Det er vigtigt at forældrene siger farvel, så barnet ved at forældrene er gået. Forældre kan evt. ringe og høre hvordan det går.

Afhentning:

Det er vigtigt for barnet, at forældrene viser interesse for barnets hverdag, ved at interesserer sig for og involvere sig i det der foregår i vuggestuen. Når forældrene kommer og henter, har barnet først og fremmest brug for at blive set. Det er vigtigt, at forældrene ikke bare afbryder barnet, hiver barnet op, kysser og krammer uden at forstå barnets behov. Det er vigtigt, at forældre lever sig ind i barnets verden og at barnet, indenfor rimeligheden, får tid til at lege færdig. Vi vil gerne at der er tid til, at vi kan fortælle lidt om barnets dag i vuggestuen. Det er også vigtigt ikke at spørge om barnet vil med hjem, da det jo reelt ikke er et valg, barnet har. Vi vil gerne, at du ikke snakker i mobiltelefon mens du henter dit barn.

Madpakker:

Inden vi spiser, får alle børn vasket hænder.

Vi ønsker at gøre spisesituationerne hyggelige, og at de voksne er nærværende ved måltidet.

Børnene medbringer to madpakker. En til formiddagsmad kl. 8.30 og en til frokost kl. 11.00. Er der rugbrød som skal skæres i stykker, gør vi gerne det i vuggestuen. Vi kan også tilbyde at varme grød mm.  Der serveres mælk og vand dertil.

De voksne spiser med i det omfang det er muligt, for derved at gøre maden til en dejlig fælles oplevelse, samt at børnene kan lære ved at efterligne de voksne.

Om eftermiddagen serverer børnehaven et let måltid bestående enten af frugt (skåret i stykker), frugtgrød, yoghurt el. l. dertil brød, knækbrød, kiks, ris kiks el l. der serveres vand dertil.